Normal_rss_entry-260140

Minister Hugo de Jonge heeft er geen probleem mee om zich voor de camera te laten inenten met een coronavaccin. Maar hij benadrukt dat de kwetsbare groepen als eerste aan de beurt zijn als de vaccins worden geleverd en goedgekeurd.

"Als ik aan de beurt ben heb ik er geen enkele moeite mee om dat in alle transparantie te doen", aldus de Jonge. "Het is mooi dat de wetenschap ons dit levert. Vaccinatie is onze beste troef."

Maar het goede voorbeeld geven zal niet meteen gebeuren, benadrukt de bewindsman. "In Nederland hebben we ervoor gekozen de kwetsbare groepen eerst te doen, dan is het logisch de eerste vaccins voor hen beschikbaar te hebben."

Andere bewindslieden

Ook andere bewindslieden, onder wie Kajsa Ollongren, Ank Bijleveld en Sigrid Kaag ,zouden er geen probleem mee hebben zich in het bijzijn van de media te laten vaccineren. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol hoopt wel dat ze "niet gaat piepen omdat het pijn doet", zegt ze lachend. Ze wil naar eigen zeggen "nooit kijken, ik ben een beetje een schijterd moet ik zeggen".

Minister Cora van Nieuwenhuizen vindt het niet nodig om zich voor de camera te laten inenten. "Ik ben er niet zo van om er een heel theater van te maken", zegt zij. Collega Sander Dekker is daar wel "maar al te graag" toe bereid, maar vraagt zich eveneens af of het nodig zal zijn. Het lijkt beide bewindslieden "een beetje Amerikaans" om het op die manier te doen.

Door: ANP