Normal_coronatest_coronavirus_corona

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus en de maatregelen tegen verdere verspreiding het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: deze week 10.000ste Nederlander overleden aan corona

Deze week is het officiële dodental door corona gestegen tot boven de 10.000. De laatste paar weken komen er gemiddeld ongeveer zestig sterfgevallen per dag bij. Een berekening op maandag liet zien dat de grens deze vrijdag gepasseerd zou zijn.

Dinsdag: ‘Ruim een derde van zorgprofessionals wil inenting coronavaccin’

35 procent van de zorgprofessionals wil zich laten vaccineren tegen het coronavirus zodra dat kan. Ongeveer 33 procent wil dat niet en bijna evenveel mensen weten het nog niet. De groep zorgverleners die twijfelt over een prik, vindt dat er nog te veel onduidelijk is over het vaccin. Zo zijn er zorgen over de gezondheidseffecten op de lange termijn en de snelheid waarmee de vaccins zijn geproduceerd.

Woensdag: meer dan 70.000 zorgmedewerkers besmet geraakt met corona

Het aantal zorgmedewerkers dat besmet is geraakt met het coronavirus, is opgelopen tot boven de 70.000. Dat zijn er bijna 4.400 meer dan vorige week. Het gaat niet alleen om ziekenhuispersoneel, maar ook om bijvoorbeeld thuiszorgers en verplegers. Het aantal overleden zorgmedewerkers steeg naar achttien.

Donderdag: bij zwaardere maatregelen wordt kerst ontzien

Rutte benadrukte deze week tijdens het coronadebat dat áls het kabinet deze maand nog met strengere maatregelen komt, de kerstdagen ontzien worden. De komende dagen wordt het aantal besmettingen nauwkeurig gevolgd en als er geen daling wordt ingezet, moeten niet-essentiële winkels mogelijk sluiten en is er weer thuisonderwijs nodig.

Vrijdag: coronadashboard houdt nu ook gegevens over gedrag bij

Sinds vandaag houdt het coronadashboard ook gegevens over gedrag bij. Hierbij wordt elke drie weken een dwarsdoorsnede van de samenleving bevraagd, in alle 25 Veiligheidsregio’s.

Door: Nationale Zorggids