Normal_rss_entry-262848

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is het afgelopen etmaal opnieuw toegenomen. In totaal behandelen ziekenhuizen nu 2.289 coronapatiënten. Dat zijn er 127 meer dan maandag, een toename van bijna 6 procent op één dag. De toename valt volledig toe te schrijven aan verpleegafdelingen. Op de intensive cares liggen net als maandag 586 mensen met Covid-19. Twee van hen zijn overgebracht naar Duitsland.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakte de laatste cijfers dinsdag bekend. Eerder op de dag werd duidelijk dat een groot deel van de reguliere zorg wordt stilgelegd vanwege het toenemende aantal coronapatiënten. Alleen kritieke behandelingen gaan door, veel planbare zorg wordt uitgesteld.

Forse stijging aantal besmettingen

Het aantal coronabesmettingen steeg de laatste weken flink. Daarna volgde een gestage toename van het aantal ziekenhuisopnames, die naar verwachting nog enkele weken zal doorzetten. Het LCPS probeert de drukte zo goed mogelijk over het land te verdelen. In de afgelopen 24 uur zijn veertien coronapatiënten verplaatst naar een andere regio. Zeven van hen liggen op de ic.

Maandag werd bekend dat ook het vervoer van coronapatiënten naar Duitsland is hervat. Dit voorjaar werden ook al patiënten naar het buurland overgebracht om de druk op Nederlandse ziekenhuizen te verlichten.

Door: ANP