Normal_coronavirus_corona_covid

Op 21 januari 2021 praten Jaap van Dissel, Aura Timen en Sabine Bantjes van het RIVM de Nederlander digitaal bij over wat ons land de komende tijd kan verwachten in de strijd tegen het coronavirus. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel is de host en vraagt hen het hemd van het lijf. Wie een vraag heeft voor het RIVM, kan deze voor donderdag 21 januari 12.00 uur mailen. De livestream is vanaf 16.00 uur te bekijken op het YouTube-kanaal van het RIVM. Dit meldt RIVM. 

De eerste mensen in Nederland zijn ingeënt tegen het coronavirus. Er is licht aan het eind van de tunnel. Tot het moment dat een groot deel van de mensen in Nederland gevaccineerd is, blijft het nog oppassen geblazen. Iedere dag worden namelijk nog veel mensen besmet en belanden er nog mensen door corona in het ziekenhuis en op de intensive care. Iedere dag overlijden er nog mensen aan de gevolgen van het virus, dat slimmer wordt en verandert.

Waarom blijft het belangrijk om je aan de maatregelen te houden, ook als je een coronavaccinatie hebt gehad? Wat betekent de Britse variant voor ons land? Er komt een punt dat genoeg mensen gevaccineerd zijn en dat het virus veel minder mensen ziek maakt. Dat de ziekenhuizen niet meer overvol zijn en Nederland weer gestaag richting ‘normaal’ kan. Maar wat moet daarvoor gebeuren en wat kan ieder persoon doen om dat punt te bereiken? Wanneer slaat de weegschaal om? Dergelijke vragen kunnen mensen stellen en opsturen vóór donderdag 21 januari 12.00 uur.

Door: Nationale Zorggids