Normal_vaccin_inenten_ouderen_griepprik

Oplichters die zichzelf Team Thuiszorg noemen, bellen mensen op om te melden dat zij een versnelde vaccinatie kunnen krijgen. Mensen die hiermee toestemmen krijgen een datum medegedeeld en een Tikkie van 71,95 euro die ze moeten betalen. Diverse mensen vertrouwden het niet en belden de GGD, maar een enkeling is wel slachtoffer geworden van deze nieuwe vorm van oplichting. Dit meldt de Telegraaf. 

Wat de GGD niet snapt, is hoe dit ‘team’ aan geboortedata van de mensen die gebeld worden komt. Na het bellen sturen ze een app-bericht met daarin een link naar de betaling. Mensen zouden dit geld kunnen declareren bij hun zorgverzekeraar.

Heel ernstig

“Taalkundig rammelt het bericht aan alle kanten. Geen hoogstandje. Maar dat is niet het ergste. Het is vooral heel ernstig dat dit gebeurt. Deze oplichters pakken een emotionele markt. Laat ik vooral duidelijk zijn: wij bellen niet voor versnelde vaccinatie, want dat is niet aan de orde”, zegt Harry Katstra van GGD Hollands Noorden. Bij zijn organisatie en die van Brabant komen sinds maandag verschillende meldingen hierover binnen. De GGD’s vragen mensen niet om te betalen voor de prik, want deze is voor iedereen gratis.

Door: Nationale Zorggids