Normal_coronavirus_corona_covid

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus en de maatregelen tegen verdere verspreiding het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: vaccinatie kwetsbare ouderen en mensen met beperking van start

Na de vaccinatie van de eerste groep zorgmedewerkers, is maandag ook de vaccinatie van de eerste verpleeghuisbewoners en mensen met een verstandelijke beperking die in instellingen wonen begonnen. Afgelopen week kregen totaal zo'n 15.000 mensen hun eerste prik. In de weken daarna volgen grotere aantallen.

Dinsdag: onderzoek naar arts op Museumplein die beweert dat ic’s leeg zijn

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat onderzoek doen naar uitspraken van een BIG-geregistreerd basisarts (en homeopathisch arts) afgelopen zondag tijdens een protestactie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam.

De arts sprak zondag over het coronavaccin dat mensen zou vermoorden. Hij zou geen vrees hebben voor corona, maar het vaccin en de coronamaatregelen wordt hij heel bang van. Bo

Woensdag: 13,3 procent bloeddonors draagt antistoffen tegen coronavirus

Het percentage bloeddonors dat antistoffen tegen het coronavirus draagt, is landelijk gezien gestegen naar 13,3, meldt Sanquin. In december was dat nog 10,3 procent. Volgens Sanquin zal het percentage vermoedelijk verder oplopen nadat het RIVM in december al een stijging van het aantal infecties rapporteerde.

Donderdag: vanaf zaterdag toch echt een avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer donderdagmiddag mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft,

Vrijdag: OMT bespreekt opties voor betere mondmaskers zorgpersoneel

Het Outbreak Management Team (OMT) bespreekt vrijdag de mogelijkheden om zorgpersoneel te voorzien van beter beschermende mondmaskers. Zorgvakbonden hebben daartoe een verzoek ingediend. Ze vinden dat medewerkers uit de sector standaard preventief gebruik moeten kunnen maken van zogeheten FFP2-maskers.

Door: Nationale Zorggids