Normal_rss_entry-270992

Demissionair premier Mark Rutte geeft zijn coronaminister Hugo de Jonge een "7,5 tot een 8" voor de manier waarop hij de crisis managet. Dat vertelde Rutte dinsdag tijdens de speciale coronapersconferentie van het Jeugdjournaal. Een van de vragen van de kinderen was wat de bewindslieden zichzelf voor cijfer zouden geven.

"Hij doet het heel goed", aldus de VVD-leider. "Een paar dingen gingen niet goed, maar die heeft hij recht gezet. Die dingen hebben we samen niet goed gedaan, want we doen alles met zijn tweeën. Voor de manier waarop Hugo zich inzet voor Nederland maak ik een diepe buiging." Zichzelf wilde Rutte geen cijfer geven voor zijn optreden.

De premier vertelde verder dat hij zondag zijn 54e verjaardag had gevierd met een lange wandeling door de stad. "Ik ben geen briljant schaatser. Maar ik heb heerlijk gewandeld door Den Haag en gekeken waar het had gevroren en waar mensen aan het schaatsen waren. Het was een prachtige zondag."

Slecht geslapen

Verder vertelde Rutte dat hij meer was gaan wandelen sinds de coronacrisis en meer boeken ter hand neemt: "Zeker nu ik met de avondklok op tijd thuis moet zijn, heb ik daar meer tijd voor." Ook bekende de premier dat hij, zeker in april en oktober, soms slecht heeft geslapen door alle problemen met het virus. "Maar dat was meer woelen en moeilijk in slaap komen dan dat ik echt nachtmerries had over het virus. Je piekert dan toch: hebben we wel genoeg gedaan en hebben we wel de goede maatregelen genomen?"

Door: ANP