Normal_rss_entry-272066

BHet Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 4.420 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd tussen dinsdag- en woensdagochtend. Dat is in lijn met het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen noteerde het instituut gemiddeld 4.426 positieve coronatesten per dag. Dinsdag werden volgens gecorrigeerde cijfers 3.834 gevallen gemeld, maandag 4.201.

 

Uit de weekcijfers die het instituut dinsdag naar buiten bracht, bleek dat de daling van de laatste tijd nu echt ten einde is. Het aantal positieve testresultaten nam vorige week toe met 19 procent. Het RIVM spreekt dan ook van een "derde golf" in de coronapandemie.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 63. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. Dinsdag werden 94 overlijdens geregistreerd.

Meeste besmettingen weer in Amsterdam

Zoals meestal telde Amsterdam van alle gemeenten het hoogste aantal positieve coronatesten: 201. Daarna volgt Den Haag met 100 nieuwe gevallen. In Rotterdam kwamen 91 besmettingen aan het licht, in Tilburg 81 en in Helmond 64. Op regionaal niveau spant Utrecht de kroon met 344 positieve testresultaten, daarna volgen Midden- en West-Brabant met 323 gevallen en Hollands-Midden met 259 besmettingen.

Door: ANP