Normal_rss_entry-274181

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 5.330 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een woensdag is dat het hoogste aantal sinds 20 januari.

In de afgelopen week zijn er gemiddeld 4.600 positieve tests per dag gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat gemiddelde stijgt nu voor de derde dag op rij, maar blijft over het algemeen nog redelijk stabiel, rond de 4.500 per dag.

Amsterdam telde afgelopen etmaal 230 bevestigde besmettingen. In Rotterdam kregen 170 inwoners te horen dat ze het virus hebben opgelopen, in Den Haag waren er 120 positieve tests, in Utrecht 110 en in Tilburg 88. Op Schiermonnikoog, de kleinste gemeente van het land, testten weer twee inwoners positief. In de laatste drie weken zijn op het Waddeneiland 28 besmettingen aan het licht gekomen, tegen elf in het hele jaar ervoor.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen blijft dalen. Afgelopen etmaal werd het overlijden van 31 coronapatiënten geregistreerd. Voor een woensdag is dat het laagste aantal sinds 30 september. In de laatste zeven dagen zijn 252 sterfgevallen genoteerd, en dat weekcijfer was sinds 22 oktober niet zo laag.

Sinds het begin van de uitbraak zijn 1,1 miljoen mensen positief getest. Van 15.955 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. Dat aantal komt waarschijnlijk donderdag of vrijdag boven de 16.000 uit. Het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen ligt hoger.

Minder ziekenhuisopnames 

Na twee dagen van stijgingen, is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen afgelopen etmaal gedaald. Het totale aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1.913, dat zijn er 50 minder dan dinsdag

Door: ANP