Normal_rss_entry-274330

Op meerdere plekken in het land sloten de GGD'en donderdag test- en priklocaties vanwege de storm. In de loop van de middag is een aantal weer opengegaan, nadat het hoogtepunt van de storm achter de rug was.

Zo had de GGD-Kennemerland vanwege de zware windstoten de test- en vaccinatielocatie op Schiphol een aantal uur gesloten en ook de testlocatie Ahoy ging uit veiligheidsoverwegingen korte tijd dicht, meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond. Hetzelfde gold voor die van Rotterdam The Hague Airport. De priklocatie bleef daar wel open. Ook een XL-teststraat in Eindhoven sloot tijdelijk de deuren.

In de regio Rotterdam zijn verder de testlocaties in Kralingse Zoom en Nissewaard gesloten. Ook is de testlocatie in Hilversum dicht. In de regio Utrecht is de testlocatie in Woerden gesloten en die van Zaandam blijft in ieder geval de hele dag dicht.

Eerder werd al bekend dat twee vaccinatielocaties in het noorden van Noord-Holland donderdag dicht blijven. De maatregel geldt voor de prikstraten in Alkmaar en Middenmeer. Daar staan tenten waarin mensen gevaccineerd worden. Ook is een megapriktent van de GGD Gelderland-Zuid in Malden bij Nijmegen op de dag van de opening alweer gesloten.

In Zeeland is de teststraat in Vlissingen donderdag uit voorzorg dicht. Mensen die een afspraak hadden, kunnen zich in Goes laten testen.

Door: ANP