Normal_rss_entry-275454

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn ongeveer 7.400 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zei minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid na afloop van de wekelijkse ministerraad. Dat zou het hoogste aantal sinds 8 januari zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) brengt in de loop van de middag het exacte cijfer naar buiten.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, staat volgens de laatste berekeningen op 1,14. Dat betekent dat honderd besmette personen 114 anderen aansteken. "Ik word er wel vrij, ik zou bijna zeggen, kortademig van", zegt Grapperhaus over de nieuwste cijfers.

Het aantal nieuwe coronagevallen was wekenlang redelijk stabiel. De ene dag kwamen er wat meer gevallen aan het licht dan de andere dag, maar gemiddeld bleef het schommelen rond de 4.500 positieve tests per etmaal. Een week geleden begon het aantal nieuwe gevallen weer te stijgen. Als er nu inderdaad zo'n 7.400 gevallen bij komen, stijgt het gemiddelde naar ruim 6.000 gevallen per dag, en ook dat zou het hoogste niveau sinds begin januari zijn.

Door: ANP