Normal_rss_entry-275888

Als de avondklok een uur op zou schuiven, betekent dat niet dat er meer gevaccineerd wordt op een dag. Dat zeggen de GGD GHOR Nederland en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Beide organisaties zijn niet van plan 's avonds meer prikafspraken in te plannen.

"Met een uur langer prikken kunnen we niet meer mensen vaccineren. Daarvoor zijn er namelijk niet genoeg vaccins beschikbaar", vertelt een woordvoerder van de GGD GHOR. "Onze capaciteit is nu voldoende om alles overdag te doen."

Vaccinatietempo niet omhoog

Ook de huisartsen gaan hun vaccinatietempo niet opschroeven bij een verschuiving van de avondklok, zegt een woordvoerder van de LHV. Huisartsen vaccineren doordeweeks vanaf 17.00 uur, na het einde van hun praktijkdag. Op zaterdag prikken zij juist overdag. "We hebben tot nu toe geen enkel probleem om alle prikafspraken op die tijden weg te werken. We hebben geen extra uur nodig."

Dinsdag beslist het kabinet over het voorstel van de burgemeesters van het Veiligheidsberaad voor een latere avondklok. Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) noemde het verzoek maandag een "begrijpelijke, beargumenteerde suggestie". In Den Haag werd het voorstel een "serieuze optie" genoemd.

Door: ANP