Normal_coronavaccin_vaccin_vaccineren

Er is momenteel een nep e-mailbericht in omloop waarin mensen namens het RIVM worden uitgenodigd voor een vaccinatie tegen betaling. In het bericht, dat in de vorm van e-mail wordt toegestuurd, staat dat de aanvraag voor vaccinatie in behandeling is bij Medicorps. Dit is geen officieel bericht van het RIVM. Ook Medicorps heeft niets met dit bericht te maken. Het Rijksinstituut werkt in de vaccinatiecampagne niet samen met Medicorps. Daarnaast is het ontvangen van een coronavaccin gratis. Dit meldt het RIVM. 

Ontvangers van het bericht wordt dringend aangeraden niet op de links uit het bericht te klikken, het genoemde telefoonnummer niet te bellen en de e-mail te verwijderen. Mensen die het bericht hebben ontvangen, kunnen melding maken van fraude via www.fraudehelpdesk.nl.

Hoe weet ik of een uitnodiging van het RIVM is?

Het RIVM verzendt uitnodigingen voor vaccinatie alleen per brief. Deze brief bevat persoonsgegevens. Zorgmedewerkers ontvangen een uitnodiging via hun werkgevers. Mensen die door de huisarts worden gevaccineerd krijgen de uitnodiging van de huisarts. Vanuit het RIVM worden geen uitnodigingen per mail verstuurd. En betalen voor een coronavaccinatie is in geen enkel geval nodig. 

Door: Nationale Zorggids