Kabinet: rem op Fieldlab-experimenten als ic-opnames stijgen

Het kabinet zet een extra rem op Fieldlabs. De experimenten worden geschrapt wanneer er meer dan 900 coronapatiënten op de intensive cares in de ziekenhuizen liggen. Dat bevestigen ingewijden dinsdag na berichtgeving van RTL Nieuws. Het aantal coronapatiënten op de ic's is op dit moment 813, maar dit aantal stijgt de laatste dagen wel.

Een groot Oranjefeest van Radio 538 voor 10.000 mensen dat zaterdag in Breda zou plaatsvinden werd maandag geschrapt, nadat artsen, horecapersoneel en agenten hadden geprotesteerd tegen het proefevenement. Ook andere Fieldlab-evenementen die op de agenda stonden, zoals een grote happening in Lichtenvoorde, werden op de lange baan geschoven.

Nederlanders willen geen testevenementen

Uit onderzoek van Hart van Nederland bleek maandag dat ruim 60 procent van de Nederlanders wil dat het kabinet voorlopig stopt met de Fieldlab-testevenementen. De meeste ondervraagden zouden het nog te vroeg vinden voor zulke grootschalige evenementen, die zijn bedoeld om onderzoek te doen naar hoe evenementen kunnen verlopen in coronatijd.

Fieldlabs kon dinsdagmiddag nog niet reageren op de uitgelekte nieuwe restricties van het kabinet. Demissionair premier Mark Rutte geeft dinsdagavond een persconferentie.

Door: ANP