Normal_coronavaccin_vaccin_vaccineren

Doordat er weinig animo is voor het coronavaccin van AstraZeneca, heeft een huisarts donderdag zestig spuiten met het anti-coronamiddel moeten weggooien. Dit laat Zwolse huisarts Marco Blanker op Twitter weten, zo meldt RTL Nieuws.

Donderdagavond had een inhaalavond moeten zijn, nadat er op de massale prikdag twee weken geleden maar weinig mensen kwamen opdagen. 250 mensen hadden gisteren alsnog hun prik kunnen halen, maar slechts 72 deden dit. Blanker en zijn collega’s hielden geen rekening met deze lage opkomst en moesten daarom zestig spuiten weggooien. Terug de koelkast in, mag niet.

Niet gevaccineerd

Blanker vindt het vervelend dat door de problemen rondom AstraZeneca, een grote groep 60- tot 65-jarigen ongevaccineerd door het leven gaat. Maar hij is tegelijkertijd ook boos omdat de vaccins naar een groep 60-minners had kunnen gaan die bewust is van de risico’s, maar toch AstraZeneca wil. “Die mogen we niet vaccineren onder dreigement van de hoge boetes. Dat risico gaan wij niet nemen.”

Volgens coronaminister Hugo de Jonge zijn er ook veel huisartsen die wel genoeg patiënten zien die het vaccin van AstraZeneca willen. De opkomst verschilt, maar hij hoopt dat het zich overal gelijktrekt naarmate de tijd verstrijkt en mensen meer vertrouwen krijgen in het coronavaccin.

Door: Nationale Zorggids