Normal_coronavirus__coronacijfers

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: coronavaccinatie veilig voor zwangere vrouwen

De werkgroep Covid-19 & Zwangerschap bracht maandag een nieuw advies uit omtrent coronavaccinatie bij zwangere vrouwen. Nu de praktijk in de Verenigde Staten laat zien dat zwangeren zich veilig kunnen laten vaccineren met Pfizer of Moderna, is dat hier vanaf nu ook mogelijk. Het RIVM paste later deze week het advies aan op de website.

Dinsdag: mensen geboren in 1961 krijgen uitnodiging voor coronavaccinatie

Dinsdag maakte het RIVM bekend dat de eerste groep mensen geboren in 1961 een uitnodiging voor een coronavaccinatie krijgen. Het gaat om mensen die dit jaar 60 worden. Zij kunnen al online een afspraak inplannen.

Woensdag: mensen geboren in 1955 kunnen kiezen uit Pfizer en AstraZeneca

Tot nu toe heeft geen enkele leeftijdsgroep of vaccinatiegroep kunnen kiezen uit een vaccin, maar mensen geboren in 1955 kunnen dat wel. Tenminste, als zij in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland of Zeeland wonen.

Donderdag: hoogste aantal opgenomen coronapatiënten sinds begin januari

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen steeg donderdag tot boven de 2.700, voor het eerst sinds 7 januari. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2.704 mensen vanwege Covid-19.

Vrijdag: dit is waarom jongeren zich juist wél moeten laten vaccineren

Hoewel niks natuurlijk moet, zijn er twee belangrijke redenen voor jongeren om zich wel te laten vaccineren. Ook als zij weinig kans lopen op ernstige ziekte door corona. Welke redenen dat zijn, lees je hier.

Door: Nationale Zorggids