Normal_vaccin_inenten_ouderen_griepprik

Deze week krijgen de eerste mensen geboren in 1962 een uitnodiging voor een coronavaccinatie op de mat. Het gaat om mensen die dit jaar 59 worden. Zij kunnen al een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD. Daar krijgen zij het vaccin van Pfizer of Moderna. Het gaat om ongeveer 250.000 mensen. De eerste mensen met een medische indicatie van 18 tot en met 59 jaar krijgen deze week ook een uitnodiging. Dit meldt RIVM. 

Het kan zijn dat mensen uit 1962 een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat zij werken in de zorg. Wie gevaccineerd is, kan de tweede uitnodiging als niet verzonden beschouwen.

Medische indicatie

Mensen met een medische indicatie, die een extra risico hebben om ziek te worden door corona, worden vanaf deze week ook uitgenodigd voor een vaccinatie bij de GGD. Het gaat om mensen onder de 60 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik. De huisarts maakt de selectie. Zij krijgen ook het vaccin van Pfizer of Moderna.

Door: Nationale Zorggids