Normal_coronavaccin__vaccineren__inenten__prik

Bijna vijfduizend doktersassistenten hebben zich sinds december aangemeld om te helpen met vaccineren, maar GGD’en laten bijna nooit iets van zich horen. Beroepsvereniging NVDA snapt er niets van, want de GGD heeft zesduizend vacatures openstaan. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Directeurs van GGD’s zeggen verschillende redenen te hebben om geen doktersassistenten in te schakelen. Een daarvan is dat mensen veel uren moeten kunnen maken (minstens 16 tot 24 uur) en dat kunnen veel doktersassistenten niet. Daarnaast maken de GGD’en liever gebruik van uitzendbureaus. “Als wij mensen in dienst zouden nemen, dan moeten we die als we straks geen mensen meer nodig hebben WW doorbetalen. Uitzendbureaus kunnen met dat principe veel beter omgaan”, aldus Annemieke van der Zijden, directeur van de GGD West-Brabant.

Artsen nodig

Het gaat volgens haar en directeur Jaap Donker van GGD Regio Utrecht niet per se om het aantal benodigde prikkers. Er zijn namelijk vooral artsen nodig. Ongeveer duizend, om precies te zijn. De GGD’en starten daar deze week een wervingscampagne voor. Daarnaast bekijkt de organisatie samen met het RIVM en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) of er per vaccinatielocatie minder artsen aan het werk kunnen, met behoud van veiligheid.

Door: Nationale Zorggids