Normal_rss_entry-284984

In sommige delen van het land kunnen mensen vanaf vrijdag al een vermelding in hun zogenoemde gele boekje krijgen wanneer ze zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Er waren regio's waar dat al langer gebeurde en vanaf maandag kan het overal, maar sommige regio's wachten die verandering niet af en beginnen eerder met stempelen.

De GGD'en Drenthe en IJsselland beginnen vrijdag. Voor de verandering moest in korte tijd veel geregeld worden, zeggen de instanties: "Er moet een aparte balie worden ingericht met aandacht voor de coronamaatregelen, personeel geregeld, stempels gemaakt, enzovoort."

De GGD'en Twente, Zuid Limburg en Brabant-Zuidoost stempelen vanaf maandag. In Eindhoven en omstreken kunnen mensen voor maandag al wel een sticker in hun gele boekje krijgen.

Alsnog stempel

Mensen die al eerder gevaccineerd zijn, kunnen vanaf maandag alsnog een stempel krijgen als ze dat willen. De GGD Limburg-Noord heeft twee plekken geregeld waar zij terechtkunnen. Die zijn in Blerick en Roermond. IJsselland, Drenthe, Brabant-Zuidoost en Zuid Limburg werken nog aan locaties hiervoor. Ze roepen mensen op niet naar de vaccinatieplekken te gaan voor de stempel.

Door: ANP