Normal_coronamelder_app_coronavirus

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: 21.000 zestigers maken prikafspraak voor andere coronavaccin

Dit weekend hebben 21.000 mensen van 60 tot 64 jaar oud die geen AstraZeneca-prik hebben genomen alsnog een afspraak gemaakt voor een coronavaccinatie met Moderna of Pfizer. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid maandagochtend bekend.

Dinsdag: ‘Combinatie AstraZeneca en Pfizer leidt tot betere afweerreactie’

Mensen die na een eerste prik met het coronavaccin van AstraZeneca een tweede prik met Pfizer krijgen, ontwikkelen een betere afweer tegen het coronavirus dan na een tweede dosis AstraZeneca. De afweerreactie in het lichaam is zelfs nog iets beter dan wanneer iemand twee prikken van Pfizer krijgt. Meer over dit nieuwe onderzoek lees je hier.

Woensdag: 11 miljoen coronavaccinaties gezet

Woensdag is de 11 miljoenste coronaprik gezet. Het gaat om eerste- en herhaalvaccinaties bij elkaar. Vorige week werd een recordaantal prikken gezet: ruim 1,2 miljoen. Volgens de planning op het coronadashboard worden er deze week ruim 1,4 miljoen mensen gevaccineerd tegen corona.

Donderdag: meerderheid ouders van 12-plussers wil coronavaccinatie voor hun kind

Een ruime meerderheid van de ouders van kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar wil hun kroost laten inenten met het vaccin van Pfizer. 27 procent is daar zeker van en 29 procent wil dat waarschijnlijk wel. Hoe kleiner de kinderen, hoe minder ouders bereid zijn tot vaccinatie.

Vrijdag: Mogelijk honderden kinderen met ernstige naweeën corona

In Nederland kampen op dit moment mogelijk enkele honderden kinderen met ernstige naweeën van hun coronabesmetting. Net als volwassenen kunnen kinderen nog maanden last houden van klachten, zoals concentratieproblemen, benauwdheid of uitputting. Het Emma Kinderziekenhuis van het Amsterdam UMC heeft sinds begin vorige maand een speciale polikliniek voor kinderen met langdurige klachten na een coronavirusinfectie.

Door: Nationale Zorggids