Na twee dagen van stijging daalt aantal opgenomen coronapatiënten

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gedaald, na twee dagen van heel lichte stijging. Ziekenhuizen behandelen momenteel 645 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds 27 september.

Vergeleken met maandag is het aantal coronapatiënten met 36 gedaald. In de twee dagen ervoor waren er in totaal negen opgenomen patiënten bijgekomen.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 395 mensen met corona, 23 minder dan op maandag. Voor het eerst sinds 24 september komt dat aantal onder de 400 uit. Intensive cares behandelen nog 250 coronapatiënten, het laagste aantal sinds 11 oktober. Dat zijn er 13 minder dan op maandag en het is de 23e achtereenvolgende dag dat de bezetting op de corona-ic's daalt.

Coronavleugels lopen leeg

De coronavleugels van ziekenhuizen zijn de laatste weken leeggelopen. Dat komt doordat steeds minder coronapatiënten hoefden te worden opgenomen. In de afgelopen 24 uur belandden 45 nieuwe coronapatiënten op een verpleegafdeling of intensive care. Vorige week dinsdag ging het 52 mensen, de dinsdag daarvoor om 83 en nog een dinsdag eerder om 123.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding hebben ziekenhuizen in de afgelopen zeven dagen 327 coronapatiënten opgenomen, het laatste aantal sinds het centrum in oktober begon met het delen van die gegevens.

Door: ANP