RIVM: Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn er 1086 nieuwe positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 494 minder dan vorige week donderdag. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald.

In de afgelopen zeven dagen kwamen er 7742 nieuwe positieve testuitslagen binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, aanzienlijk minder vergeleken met de voorgaande weken. Gemiddeld komt dit neer op 1106 nieuwe gevallen per dag, het laagste aantal sinds 13 september.

Het aantal vastgestelde sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met drie. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Woensdag werden vier overlijdens geregistreerd.

Amsterdam

In Amsterdam kregen afgelopen etmaal 59 mensen een positieve testuitslag. Rotterdam telde 46 nieuwe gevallen en Den Haag 43. In Utrecht en Enschede kwamen respectievelijk 32 en 27 nieuwe coronabesmettingen aan het licht.

Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 1,6 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van meer dan 17.700 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

Door: ANP