Normal_kaja-reichardt-wb1m8zefmeq-unsplash

De Universiteit Leiden en U-Needle zijn met spoed op zoek naar vijftig mensen tussen de 18 en 30 jaar die zich met het vaccin van Moderna willen laten vaccineren met een innovatieve vaccinatienaald. Het vaccinatietempo in Nederland is zo snel opgeschroefd, dat de onderzoekers bijna geen tijd meer hebben om hun proeven succesvol uit te voeren. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Het Twentse bedrijf U-Needle heeft een ultradunne vaccinatienaald ontwikkeld waarmee mensen met 20 procent van de normale hoeveelheid vaccin geprikt kunnen worden, met het hetzelfde resultaat. Doordat de naald zo dun is, kan ermee onder de huid worden ingeënt. Sinds begin 2021 gebruikt het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) deze naald binnen een klinische test, zodat deze een certificatie voor coronavaccinatie kan krijgen.

Vijftig vrijwilligers nodig

“Voor de derde testfase eind juli hadden we een lijst met ruim achthonderd vrijwilligers. Daarvan zijn er nog 65 over. Want het vaccineren gaat plotseling veel sneller dan gepland en de vrijwilligers die zich hadden aangemeld gaan niet tot eind juli wachten als dat niet nodig is”, zegt Jeroen Wissink, directeur van U-Needle. Het bedrijf heeft er daarom voor gekozen om de derde fase deze week nog uit te voeren, maar daarvoor zijn wel genoeg vrijwilligers nodig.

De onderzoekers zijn expliciet op zoek naar studenten en jongeren die geen vakantieplannen hebben en 210 euro willen bijverdienen als testpersoon. Deelnemers aan de proef krijgen namelijk pas 50 dagen na afloop van de klinische test een vaccinatiebewijs.

Wil jij je deze week nog laten vaccineren met Moderna en heb je op de korte termijn geen vaccinatiebewijs nodig? Meld je dan hier aan voor het onderzoek. 

Door: Nationale Zorggids