Normal_rss_entry-290397

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verwacht vanaf deze week een grotere bezetting op de intensive cares en verpleegafdelingen, door het toenemende aantal coronagevallen en door het vaker voorkomen van de Delta-variant van het coronavirus.

Volgens het LCPS is er sprake van een trendbreuk sinds vrijdag. Momenteel liggen er in 213 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, het hoogste aantal sinds 5 juli. Op basis van hun prognoses verwacht het LCPS dat dit aantal nog verder gaat stijgen.

Onzeker

Volgens een woordvoerder is het nog onzeker wat er vanaf volgende week gaat gebeuren. "Als mensen voorzichtig zijn, de nieuwe maatregelen zoals het sluiten van discotheken effectief blijken te zijn en besmettingen niet van jonge mensen overslaan naar de 40-plussers, dan kan het meevallen."

Dat zou volgens de woordvoerder ertoe kunnen leiden dat de instroom volgende week weer minder is. "Maar als dat niet gebeurt, dan kan het verder gaan doorstijgen. Daarom zijn voorzichtigheid en waakzaamheid geboden."

Door: ANP