Normal_rss_entry-290714

Het kabinet gaat weer adviseren om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte toegezegd in de Tweede Kamer. Hij zei dat het kabinet dat aanvankelijk niet nodig achtte, maar maakte uit het debat op dat de Kamer het advies weer wilde aanscherpen.

Nu is het zo dat wordt aangeraden dat mensen hooguit de helft van de week naar kantoor komen, mits ze daar voldoende afstand kunnen bewaren. Rutte zei dat hij terug wil naar het vorige thuiswerkadvies: zoveel mogelijk thuiswerken als kan. "Als jullie het ermee eens zijn, ik zie niemand opspringen, dan gaan we dat doen." Details worden maandag naar buiten gebracht, kondigde hij vast aan.

Thuiswerkadvies OMT

Het Outbreak Management Team (OMT) had aangeraden om het thuiswerkadvies te handhaven, maar het kabinet week daarvan af. Nu de versoepelingen die eind juni ingingen gedeeltelijk weer worden teruggedraaid, dringen meerdere fracties erop aan dat het coronabeleid waar nodig weer in lijn wordt gebracht met het OMT-advies.

Volgens de meest recente gegevens van de GGD'en vindt 6,6 procent van de besmettingen waarvan de bron bekend is plaats op het werk. Het is daarmee een veel minder belangrijke besmettingsbron dan de horeca (38,8 procent), thuissituatie (26,1 procent) of feesten en bezoek (respectievelijk 17 en 15,3 procent).

Door: ANP