Normal_mufid-majnun-j12rffh-2ze-unsplash

Behandeling met hogere doses bloedverdunners is effectief bij patiënten met corona die in het ziekenhuis op de afdeling zijn opgenomen. De behandeling kan voorkomen dat deze patiënten ernstig ziek worden en kan het herstel van deze patiënten verbeteren. Echter, een behandeling met een dergelijke dosis bloedverdunners is niet effectief voor patiënten op de intensive care (ic). Dat blijkt uit onderzoek van drie klinische studies wereldwijd, meldt Utrecht UMC. 

UMC Utrecht intensivist en onderzoeker Lennie Derde: “Sinds het begin van de pandemie zagen artsen over de hele wereld meer bloedstolsels bij patiënten met Covid-19, Nu weten we beter welke behandeling we hiervoor kunnen toepassen voor zowel afdelings- als ic-patiënten. De onderzoeksresultaten hebben directe gevolgen voor de zorg van Covid-19-patienten over de hele wereld.”

Herstel 

De onderzoekers vonden in januari van dit jaar dat de behandeling met hoge dosis bloedverdunners kan voorkomen dat patiënten die zijn opgenomen op de afdeling ernstig ziek worden, en hun herstel kan verbeteren. Een maand eerder concludeerden de onderzoekers al dat de antistollingsmiddelen in deze hoge dosering geen verbetering lieten zien bij patiënten op de ic.

Door: Nationale Zorggids