Normal_kaja-reichardt-wb1m8zefmeq-unsplash

Mensen met vaccinatieangst kunnen vanaf zaterdag 21 augustus een speciale afspraak maken bij GGD regio Utrecht. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts de inwoner met angst begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Daarnaast mag er een begeleider mee naar binnen. Dit meldt GGD regio Utrecht. 

De extra begeleidingsafspraak voor inwoners met vaccinatieangst kan op 3 vaccinatielocaties ingepland: Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Op 21, 23, 25 en 28 augustus is het mogelijk om een moment in te plannen. De inwoner kan ter voorbereiding een filmpje kijken van de locatie waar de vaccinatie plaatsvindt. Kijk hier voor de filmpjes van de locaties met extra begeleiding. Een arts, die zelf ook mensen met prikangst begeleidt, legt in het filmpje uit hoe het vaccineren precies in zijn werk gaat. Zo kan het prikmoment met meer vertrouwen tegemoet worden gezien. Aangekomen op de locatie meldt de inwoner zich bij de host voor de ‘extra begeleiding’. De begeleidende arts wordt opgeroepen en neemt degene die gevaccineerd wordt mee het hele proces door.

Afspraak inplannen

Een afspraak inplannen kan via dit nummer: 030-630 54 00. Mocht degene die met extra begeleiding geprikt wordt het Janssen vaccin willen, dan is dit mogelijk op de locatie Nieuwegein. Dit kan bij het maken van de afspraak aangegeven worden.

Door: Nationale Zorggids