RIVM meldt 2853 nieuwe coronagevallen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen etmaal 2853 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er flink meer dan vorige week vrijdag, toen 2211 nieuwe besmettingen werden geregistreerd.

Donderdag meldde het RIVM 2627 nieuwe coronagevallen en woensdag stond het aantal ook al op meer dan 2800. De dagen daarvoor schommelde het aantal nieuwe gevallen per dag rond de 2400. Afgelopen week werden gemiddeld 2585 nieuwe gevallen per dag geregistreerd. Dat weekgemiddelde is ook hoger dan vorige week vrijdag: toen waren er in zeven dagen gemiddeld 2371 nieuwe gevallen per dag geregistreerd.

Sterfgevallen

Afgelopen etmaal werden vier nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven. Donderdag meldde het RIVM aanvankelijk acht nieuwe sterfgevallen, maar dat aantal werd vrijdag bijgesteld naar zeven.

In Amsterdam werden 329 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een ruime verdubbeling ten opzichte van donderdag toen er 150 mensen in de hoofdstad te horen kregen dat ze corona hebben opgelopen. In Rotterdam werden afgelopen 24 uur 160 positieve tests geregistreerd, in Den Haag 117, in Utrecht 60 en in Enschede 56.

Door: ANP