Normal_rss_entry-298787

Demissionair coronaminister Hugo de Jonge heeft concertorganisator MOJO maandag gevraagd om "maar geen dance events meer te organiseren en eigenlijk werd verzocht het dansen te verbieden." Dat heeft MOJO-directeur Ruben Brouwer maandag gezegd in Op1.

Argumenten voor dit verzoek gaf De Jonge niet, beklemtoonde Brouwer. "Op de inhoud zijn we inmiddels wel uitgepraat. Als je de discussie wil aangaan, wordt er weer gezegd: maar het OMT! Terwijl het kabinet op geen enkele manier kan uitleggen waarom die regel van maar 75 procent publiek wordt aangehouden. Wij stellen daar een heel onderzoeksrapport tegenover, geschreven vanuit FieldLab met hulp van het OMT, waarin staat dat die 75 of 100 procent geen verschil maakt."

Veel concerten afzeggen 

Brouwer sluit niet uit dat hij naar de rechter stapt. "Het kabinet weet heel goed dat met die 75 procent bezetting geen goed evenement kan worden georganiseerd. Je kan alleen met veel materialen iets goeds neerzetten. Pas in de laatste 10 procent van de bezoekers houd je soms geld over." MOJO moet met de huidige coronaregels weer veel concerten afzeggen. "We hadden een tournee van Doe Maar gepland staan, 30.000 kaarten verkocht. We zouden nu dus 7500 mensen moeten gaan afbellen en dan een verliesgevende tournee afmaken."

De MOJO-baas snapt niet waarom het demissionaire kabinet zo dwars ligt. "We hebben aantoonbaar bewezen dat het risico bij een concert of evenement kleiner is dan wanneer je thuis mensen ontvangt. We werken met toegangsbewijzen, we weten wie onze kaarten hebben gekocht. Al die maatregelen maken het risico aantoonbaar klein dat er mensen worden besmet."

Door: ANP