Normal_rss_entry-302856

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid heeft begrip voor het voornemen van advocaat Peter Plasman om aangifte te doen tegen Sywert van Lienden en diens zakenpartners wegens de omstreden mondkapjesdeal van vorig jaar. "Ik snap dat dat gebeurt, want er zijn heel veel mensen die borrelen van woede, van frustratie", zegt Blokhuis hierover.

Mediapersoonlijkheid en ondernemer Van Lienden streek miljoenen op met de deal, terwijl hij aanvankelijk steeds benadrukte dat zijn organisatie geen winstoogmerk kende. Plasman kondigde donderdagavond bij het praatprogramma Jinek aan naar de politie te stappen namens iedereen die zich opgelicht zegt te voelen door Van Lienden en zijn kompanen.

Diepgravend onderzoek

Blokhuis kan inhoudelijk niet veel zeggen over de aangifte. "De overheid heeft ook verantwoordelijkheid gepakt", benadrukt de demissionaire bewindsman wel. Het kabinet laat accountantskantoor Deloitte "heel diepgravend onderzoek" doen naar de gang van zaken. "Wat ons betreft komt de onderste steen boven", zegt de staatssecretaris. "Het recht moet zegevieren."

Van Lienden kwam vorig jaar in actie toen er een tekort aan mondkapjes was. Hij was toen nog prominent CDA-lid. Inmiddels is hij vertrokken bij die partij.

Door: ANP