Normal_rss_entry-304990

Meer dan duizend mensen hebben vorige maand waarschijnlijk het coronavirus opgelopen door het Amsterdam Dance Event (ADE). Zeker 1.027 besmettingen worden gelinkt aan bezoekers van het dance-evenement, en het werkelijke aantal ligt mogelijk nog hoger. De positief geteste mensen komen uit het hele land. Dat laat de GGD Amsterdam weten.

Het Amsterdam Dance Event werd van 13 tot en met 17 oktober gehouden. In totaal zijn ongeveer 300.000 kaarten verkocht. Bezoekers hadden een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te komen. Bij evenementen binnen mocht maar 75 procent van het maximale aantal bezoekers worden toegelaten.

Bij het ADE waren er 350 evenementen op 140 locaties. Bij zeker 83 van die evenementen hebben volgens de GGD meerdere besmettingen plaatsgevonden.

Zelftest 

Volgens de GGD geeft niet iedereen na een positieve test aan op het ADE te zijn geweest. Bovendien houden sommige mensen het bij een zelftest, en laten ze zich niet testen door de GGD. Verder waren er ook buitenlandse bezoekers. Daarom houdt de Amsterdamse GGD er rekening mee dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt.

Door: ANP