RIVM meldt meer dan 10.000 nieuwe coronagevallen

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 10.272 positieve coronatests geregistreerd. Voor het eerst sinds 18 juli komt het aantal nieuwe gevallen boven de 10.000 uit. Sinds het begin van de coronacrisis, meer dan zeshonderd dagen geleden, zijn er vijftien dagen geweest met meer positieve tests.

In de afgelopen zeven dagen zijn 58.375 positieve testuitslagen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het hoogste weektotaal sinds 22 juli. Het komt neer op gemiddeld bijna 8400 nieuwe gevallen per dag. Dat gemiddelde stijgt nu vijf weken onafgebroken. Precies een maand geleden, op 4 oktober, lag het gemiddelde net iets onder de 1700 gevallen per dag. In een maand tijd is het niveau dus vijf keer zo hoog geworden.

126 sterfgevallen in afgelopen week

Het RIVM kreeg in de afgelopen dag 24 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting was overleden. Dat wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden. Het kan soms een tijdje duren voor het overlijden van een coronapatiënt is verwerkt en geregistreerd.

In de afgelopen week zijn 126 sterfgevallen gemeld, gemiddeld 18 per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 16 mei.

Door: ANP