Normal_rss_entry-305426

Ook donderdag hebben relatief veel mensen een coronaprik laten zetten op locaties waar dat zonder afspraak kan, meldt de koepelorganisatie van gezondheidsdiensten GGD GHOR Nederland. Ruim 9000 mensen lieten zich prikken op zo'n vrije inlooplocatie.

Woensdag was het aantal nog hoger: die dag lieten ongeveer 13.000 mensen zich zonder afspraak inenten, maar daarvoor lag de piek op 8000 mensen in één dag.

Meer dan gemiddeld 

Ook maakten donderdag - net als een dag eerder - meer mensen dan gemiddeld een afspraak voor een inenting tegen het virus. 13.853 mensen belden donderdag naar het callcenter voor het laten zetten van een prik, of maakten de afspraak online. Afgelopen weken ging het om gemiddeld zo'n 10.000 mensen op een dag. Dit zijn afspraken voor het zetten van een dosis van het vaccin van Janssen - waar één prik nodig is - of voor beide doses van het vaccin van Pfizer/BioNTech.

Dinsdagavond maakten demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge bekend dat de coronapas op meer plekken verplicht zal worden. Mensen die niet zijn ingeënt of recent een coronainfectie hebben doorgemaakt moeten voor meer gelegenheden een test laten doen.

Door: ANP