Twee nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van corona goedgekeurd

Het Europees geneesmiddelenbureau EMA heeft opnieuw twee middelen goedgekeurd voor het behandelen van patiënten met corona. Het gaat in de eerste plaats om Ronapreve, voor mensen vanaf 12 jaar die extra kans hebben op een ernstig verloop van de ziekte, maar die geen extra zuurstof nodig hebben.

Ronapreve kan ook ter preventie worden gebruikt bij mensen vanaf 12 jaar die de kans lopen dat corona heel slecht voor ze uitpakt. Verder gaat het om Regkirona, voor de behandeling van volwassenen met Covid, die ook geen aanvullende zuurstof nodig hebben en die ook een verhoogd risico lopen dat hun ziekte ernstig wordt.

Veelbelovende behandelingen

De Europese Commissie is blij met de nieuwe medicijnen. "Nu Covid-19-infecties in bijna alle lidstaten toenemen, is het geruststellend om te zien dat er veel veelbelovende behandelingen in ontwikkeling zijn als onderdeel van onze Covid-19-therapeutische strategie. Vandaag zetten we een belangrijke stap voorwaarts in de richting van ons doel om tegen het einde van het jaar tot vijf nieuwe behandelingen in de EU goed te keuren", aldus commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides. Eerder werd onder meer het middel remdesivir goedgekeurd.

Door: ANP