Normal_rss_entry-306796

Horecakoepel Koninklijke Horeca Nederland (KHN) praat woensdag met demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken en Klimaat over de coronamaatregelen die in de horeca slecht vielen. Het kabinet maakte vorige week ook voor de horeca nieuwe maatregelen bekend om de opleving van besmettingen tegen te gaan. Kroegen en restaurants moeten om 20.00 uur de deuren sluiten.

KHN wil de huidige sluitingstijd veranderen in een tijd waarop de deuren sluiten. Mensen die dan om 20.00 uur binnen zijn kunnen blijven, maar er komen geen gasten meer bij. Ook wordt er gesproken over financiële compensatie voor horecaondernemers. KHN noemt de verwachtingen voor het overleg "hoog", "gezien de huidige situatie waarin veel horecaondernemers verkeren".

De maatregelen gelden tot 3 december

De huidige sluitingstijd geldt tot en met vrijdag 3 december, de voorlopige einddatum van de nieuwe, strengere maatregelen. Dan is een nieuwe persconferentie gepland van het demissionaire kabinet. Afgelopen zaterdag, toen de maatregel inging, waren 25 horecazaken in Breda ook na 20.00 uur uit protest nog open. Als er niks uit het overleg met het kabinet komt, volgen er mogelijk weer acties, zei de woordvoerder van KHN Breda zondag.

Door: ANP