Ruim 900.000 kijkers voor Op1-uitzending vanuit UMC Utrecht

Naar de speciale uitzending van de NPO 1-talkshow Op1 vanuit het UMC Utrecht hebben maandagavond 901.000 mensen gekeken. De talkshowtafel was voor één avond in het ziekenhuis om aandacht te vragen voor de overbelaste zorg. Het programma stond op plek acht in de lijst van best bekeken programma's, aldus Stichting KijkOnderzoek.

Het Utrechtse academische ziekenhuis moet momenteel weer alle zeilen bijzetten om de groeiende stroom coronapatiënten op te vangen. De reguliere zorg wordt afgeschaald. Andere afdelingen zijn gevraagd bij te springen in de zorg voor coronapatiënten. Te gast bij Op1 waren onder meer de aan het ziekenhuis verbonden viroloog Anne Wensing en kinderarts-epidemioloog Patricia Bruijning. Ook spraken presentatoren Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid met ex-patiënten, familieleden en verpleegkundigen.

De best bekeken programma's van de avond waren het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 (2,21 miljoen), het Half acht nieuws op RTL 4 (1,56 miljoen) en Radar op NPO 1 (1,49 miljoen).

Door: ANP