Hoogste dagelijkse aantal nieuwe coronapatiënten 4 mei

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 306 nieuwe coronapatiënten binnengebracht, het hoogste aantal sinds 4 mei. Daarvan werden er 39 opgenomen op de intensive cares, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal liggen er nu 2071 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 86 meer dan maandag. Dat is het hoogste aantal sinds 18 mei. Precies één jaar geleden, op 16 november 2020, hielden er bijna evenveel Covidpatiënten een ziekenhuisbed bezet. Toen waren het er 2130, ofwel 59 meer dan nu.

Op de intensive cares liggen nu 385 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 5 meer dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen is het aantal coronapatiënten toegenomen met 81 tot 1686.

Stijging

In de afgelopen zeven dagen registreerde het LCPS gemiddeld 246 opnames per dag, bijna een kwart (23 procent) meer dan in de week ervoor. Het gemiddelde stijgt nu voor de 35e dag op rij.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, sprak maandag de verwachting uit dat het aantal opgenomen patiënten voorlopig blijft stijgen. Hij voorziet dat er over ongeveer een week 2600 coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen. Naar verwachting loopt dat aantal de dagen daarna op tot over de hoogste piek van afgelopen winter, van 2800 mensen.

Door: ANP