Normal_inspectie_waarschuwt_voor_website_die_coronabesmetting_verkoopt

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zegt verontwaardigd te zijn over initiatieven die mensen de mogelijkheid bieden om zichzelf te besmetten met het coronavirus. Het gaat om de website jaikwilcorona.nl waar mensen een product kunnen kopen om besmet te raken met het virus. Wie zichzelf besmet, brengt niet alleen zichzelf maar ook anderen in gevaar. De publieke gezondheid komt hiermee opzettelijk in gevaar. Dit melden IGJ en Algemeen Dagblad. 

De inspectie is op de hoogte gebracht van een website die materiaal aanbiedt om jezelf opzettelijk te besmetten met het coronavirus. De inspectie zal deze website bekijken en onderzoeken of en welke vervolgstappen nodig zijn. Het is onduidelijk of het om een echt product gaat of dat de website een grap is. Inmiddels is de site ofline gehaald, maar gezegd werd dat er voor 33,50 euro een kit gekocht kon worden die gegarandeerd tot een besmetting zou leiden. 

Klap in het gezicht 

“Terwijl overal in de zorg keihard wordt gewerkt om zowel covidpatiënten als alle andere patiënten te helpen, zijn er dus blijkbaar organisaties die bewust het virus verder willen verspreiden. Ik vind dat ontluisterend. Het is een klap in het  gezicht van iedereen die zich al ruimschoots anderhalf jaar inzet om de pandemie te bestrijden. En natuurlijk ook voor de nabestaanden van mensen die hun leven verloren hebben aan het coronavirus”, zegt inspecteur-generaal Marina Eckenhausen.

Door: Nationale Zorggids