Op een na hoogste aantal ooit: meer dan 23.000 positieve tests

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 23.066 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het op een na hoogste aantal ooit. Afgelopen donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zo'n 23.600 positieve tests.

In de afgelopen zeven dagen zijn 151.196 besmettingen bevestigd. Dat is het hoogste weektotaal ooit. Vorige week maandag werd voor het eerst de grens van 100.000 positieve tests in een week tijd gepasseerd, nu gaat Nederland voor het eerst door de barrière van 150.000 positieve tests in zeven dagen.

Het weektotaal ligt 49 procent hoger dan vorige week, dus de verspreiding van het virus verliest nog geen tempo. Gemiddeld komt het neer op bijna 21.600 nieuwe gevallen per dag. Dat gemiddelde stijgt voor de 53e dag op rij en dat is bijna een record.

Sterfgevallen

Het RIVM kreeg in de afgelopen dag 29 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting is overleden. Voor een maandag is dat het hoogste aantal sinds 22 februari, precies negen maanden geleden. Doorgaans meldt het RIVM op maandagen wat minder sterfgevallen. Mensen die in het weekeinde zijn overleden, worden vaak in de loop van maandag geregistreerd, waarna ze meegeteld worden in de cijfers die het RIVM op dinsdag naar buiten brengt.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM het overlijden van 247 coronapatiënten. Dat komt neer op gemiddeld ruim 35 sterfgevallen per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 12 maart.

Door: ANP