Vraag naar zelftests neemt enorm toe

Door de drukte bij de ggd'en en het stijgende aantal coronabesmettingen werden er afgelopen maand massaal zelftests verkocht. Het blijkt dat de winkeliers de enorme vraag naar zelftests onderschat hebben. Dat de tests in veel winkels uitverkocht zijn, komt dan ook niet door tekorten. Dat meldt de Volkskrant

Nog nooit werden er zo veel zelftests verkocht. Sommige winkels, zoals Kruidvat, hanteren een maximumaantal, maar dat geldt niet voor alle winkels.

Vraag moeilijk te voorspellen

Het blijkt dat de vraag naar zelftests voor winkeliers moeilijk te voorspellen is. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen, eerder dit jaar, nam de vraag af. Omdat de situatie nu weer verslechtert, neemt de vraag naar zelftests weer toe. Hierdoor zijn er soms tijdelijk tekorten in de winkels, maar deze worden zo snel mogelijk aangevuld.

Minder nauwkeurig

Zelftests zijn minder nauwkeurig dan de testen van de ggd. De ggd’en proberen op dit moment de testcapaciteit te vergroten. Ze hebben nieuwe locaties geopend en zijn langer open. Er is echter nog wel enorme vraag naar personeel.

Door: Nationale Zorggids