Normal_rss_entry-307946

Het demissionaire kabinet bespreekt woensdag vermoedelijk het vervroegen van de coronapersconferentie. Dat melden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van de Telegraaf. De persconferentie staat gepland voor volgende week vrijdag, maar gaat mogelijk naar het begin van die week.

Er is nog niets definitief besloten over het vervroegen van de persconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge, laten bronnen weten. Maar het is "geen ondenkbaar scenario", zo is ook te horen.

Nieuw OMT-advies

Woensdag komen de meest betrokken bewindslieden bij het coronadossier weer bijeen. Het Outbreak Management Team (OMT) komt vrijdag met een nieuw advies. Zondag zal er dan weer overleg zijn op het Catshuis. Dan kan er maandag of dinsdag weer een persconferentie worden gehouden.

De besmettingscijfers en opnames in het ziekenhuis blijven stijgen ondanks recent aangekondigde maatregelen. Rutte en De Jonge deden maandag nog een oproep aan iedereen om zich aan de basisregels te houden. Deze week moeten de besmettingscijfers beginnen te dalen, anders zijn nieuwe aanscherpingen nodig, waarschuwden ze.

Door: ANP