Normal_mrna_coronavaccin_coronavaccinatie_pfizer_moderna

Mensen die vanwege hun medische geschiedenis twijfelen over een coronavaccinatie, kunnen vanaf nu contact opnemen met een nieuw telefoonnummer van het Erasmus MC en huisartsen van LHV Kring Rotterdam. De Vaccinatie Twijfel Telefoon is vanaf 24 november te bereiken op 010 – 70 41 500. Dit meldt het Erasmus MC. 

De telefoonlijn is bedoeld voor mensen die medische vragen hebben over coronavaccinatie en hun eigen gezondheidsgeschiedenis. Hiermee willen het Erasmus MC en huisartsen mensen helpen die vanwege hun medische achtergrond twijfelen over het nemen van een prik.

Zwanger, allergie of auto-immuunstoornis 

Medische wijfels over bijwerkingen van het vaccin leven vooral bij zwangere vrouwen, vrouwen die graag zwanger willen worden en mensen met een allergie of auto-immuunstoornis. De standaard FAQ op bijvoorbeeld de website van het RIVM voldoet voor hen niet en daarom kunnen ze vanaf nu terecht bij de Vaccinatie Twijfel Telefoon om vragen te stellen over hun huidige situatie in relatie tot het vaccin.

Vanaf woensdag 24 november kunnen twijfelaars op woensdag en vrijdag tussen 8.30 uur en 13.30 uur terecht met hun vragen. Aan de andere kant van de telefoon zitten medische professionals en geneeskundestudenten.

Door: Nationale Zorggids