GGD trekt opnieuw aan de bel over tijdelijke contracten

Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland heeft opnieuw aan de bel getrokken bij het ministerie van Volksgezondheid over medewerkers op coronatest- of priklocaties met tijdelijke contracten, die na drie verlengingen moeten worden ontslagen. De GGD noemt het "jammer als dit de reden is om medewerkers met ruime ervaring en kennis te moeten laten gaan". Deze week is er overleg over de kwestie tussen de GGD'en en het ministerie van VWS.

Medewerkers met een tijdelijk contract moeten na drie keer verlenging van dat contract vast in dienst worden genomen, of worden ontslagen. Zo ook bij de GGD. Een woordvoerster zegt dat de medewerkers alleen "met garanties voor langdurige Covidfinanciering" kunnen blijven. Anders is het lastig om mensen vast aan te nemen, omdat niet zeker is of daar ook geld voor beschikbaar blijft.

"Deze situatie hebben wij in de afgelopen anderhalf jaar meerdere keren bij verschillende ministeries onder de aandacht gebracht, helaas zonder resultaat", aldus de woordvoerster. Volgens haar wordt er overlegd over een oplossing.

Overleg

Een woordvoerder van het ministerie van VWS bevestigt dat er overleg is met GGD GHOR over deze kwestie, deze week nog. Inhoudelijk kon het VWS woensdagavond niet reageren, ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt er later op terug.

Door: ANP