Meer patiënten op de ic's, minder op de verpleegafdelingen

Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal verminderd. Het aantal patiënten op de intensive cares nam juist toe, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal houden nu 2783 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet, een daling van 47 patiënten ten opzichte van 24 uur eerder. Daarvan liggen er 2148 op de verpleegafdelingen, 56 patiënten minder dan donderdag. Afgelopen 24 uur werden 273 nieuwe coronapatiënten in de klinieken opgenomen, maar doordat er nog meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten nam het totaal aantal door coronapatiënten bezette bedden toch af.

Intensive care

Op de ic's liggen vrijdag 635 ernstig zieke mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er negen meer dan een etmaal geleden. Er werden 52 nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen, maar doordat er ook mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, nam de bezetting op de ic's minder snel toe.

Door: ANP