Verlenging 'avondlockdown' gaat door

Het kabinet lijkt voornemens de 'avondlockdown' nog even te verlengen. Eerder deze week bleek al dat de maatregelen, waardoor de meeste zaken vanaf 17.00 uur 's avonds dicht zijn, waarschijnlijk langer van kracht blijven. Volgens betrokkenen is het kabinet na overleg op het Catshuis niet van gedachte veranderd.

Ook het Outbreak Management Team heeft na overleg op vrijdag geadviseerd de regels nog niet te versoepelen. Het kabinet spreekt ook begin deze week nog over de maatregelen. Dan worden de officiële besluiten genomen. Maandagavond spreken ook de voorzitters van veiligheidsregio's met elkaar. Dinsdagavond geven demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge een persconferentie.

Feestdagen

Vermoedelijk blijven de regels tot in het nieuwe jaar in stand. Dat betekent dat ze ook tijdens de feestdagen gelden.

Kentering

Het kabinet wacht nog steeds op een duidelijke "kentering" van de coronacijfers. Deze week daalde het gemiddelde aantal besmettingen elke dag, maar zondag kondigde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wel nog aan dat het in 24 uur 16.671 positieve coronatestuitslagen had geregistreerd.

Door: ANP