Defensie zet meer mensen in om GGD'en te helpen

Defensie is bereid om meer mensen in te zetten om de GGD'en te helpen, nu die in korte tijd veel meer boosterprikken moeten geven. Zo'n 1500 militairen zijn beschikbaar, twee keer zo veel als nu, heeft het ministerie woensdag besloten.

Of ze worden ingezet en waar, hangt af van verzoeken van de GGD. Wanneer die om hulp vraagt, kunnen de militairen binnen een paar dagen aan de slag.

Teststraten

Momenteel helpen 391 militairen in teststraten door het hele land. Daarnaast zijn zo'n 190 militairen betrokken bij het vaccineren in de GGD-regio's Drenthe, Gelderland-Midden en Zeeland. Op donderdag gaan militairen ook aan de slag in Noord- en Oost-Gelderland. "Op basis van de vragen van de GGD'en worden dat er steeds meer. Die samenwerking loopt goed", laat een defensiewoordvoerder weten.

Demissionair coronaminister Hugo de Jonge kondigde dinsdag aan dat de boosterprikcampagne wordt versneld. Het is de bedoeling dat iedere volwassene voor eind januari de kans heeft gekregen om een boosterprik te halen. De GGD'en vaccineren verreweg de meeste mensen. Volgens hun overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland hebben ze 9000 extra mensen nodig om die prikken te zetten.

Door: ANP