Voor de tweede dag op rij bijna 25.000 besmettingen vastgesteld

Voor de tweede dag op rij zijn er bijna 25.000 coronabesmettingen vastgesteld. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend kwamen er 24.700 meldingen van positieve tests binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een nieuw record.

Door een technische storing zijn niet alle meldingen binnengekomen. Het werkelijke aantal positieve tests kan dus nog hoger zijn geweest.

Het aantal van donderdag is vrijwel gelijk aan het cijfer van woensdag. Toen meldde het instituut bijna 24.600 nieuwe gevallen.

132.209 positieve tests afgelopen week

In de afgelopen zeven dagen zijn 132.209 positieve tests geregistreerd, gemiddeld 18.887 per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 11 december, ongeveer vier weken geleden. Het gemiddelde stijgt voor de negende dag op rij.

Ten opzichte van de week ervoor is het aantal nieuwe gevallen met 50 procent gestegen. Dat is de grootste toename op weekbasis sinds 21 november.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen stijgt nog niet. In de afgelopen dag kreeg het RIVM bericht dat 12 mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting zijn overleden. Dat hun dood nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven.

In de afgelopen zeven dagen zijn 150 sterfgevallen geregistreerd, gemiddeld zo'n 21 per dag. Dat is het laagste niveau sinds 7 november.

Door: ANP