Aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft afnemen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft nog steeds afnemen. Het aantal mensen dat met Covid-19 in een ziekenhuisbed ligt, daalde met 11 ten opzichte van een etmaal geleden. Er liggen momenteel 1470 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, blijkt zondag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van hen worden er 397 verzorgd op een intensive care, tegenover 405 op zaterdag. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1073 coronapatienten, 3 minder dan vrijdag.

Op de ic's werden 13 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zaterdag waren dat er 16. Op de verpleegafdelingen werden 107 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen, tegenover 149 op zaterdag.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen neemt sinds vorige week weer flink toe. Of deze hoge aantallen coronagevallen ook voor een nieuwe golf ziekenhuisopnames zullen zorgen is nog afwachten. Het duurt meestal ongeveer twee weken voor een toename van het aantal besmettingen terug te zien is in de ziekenhuiscijfers. De omikronvariant van het virus, die nu de meeste besmettingen in Nederland veroorzaakt, lijkt volgens sommige studies minder ziekmakend.

Door: ANP