Normal_mondkapje__coronavirus

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: dit zijn de nieuwe ministers en staatssecretaris van Volksgezondheid

Op 10 januari 2022 is kabinet-Rutte IV beëdigd. Hugo de Jonge en Paul Blokhuis zijn geen minister en staatssecretaris meer en daarvoor in de plaats komen minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en Sport en staatssecretaris Maarten van Ooijen van Jeugd en Preventie. Wie zijn dit en wat gaan zij voor Nederland betekenen?

Dinsdag: bij 1 op de 8 positieve coronatesten sprake van herinfectie

Van alle mensen die afgelopen week positief testten op het coronavirus, was één op de acht al een keer eerder besmet. In 13 procent van de gevallen gaat het om een herinfectie en het percentage stijgt snel.

Woensdag: cannabis kan corona-infectie voorkomen

Componenten in cannabis kunnen voorkomen dat het coronavirus gezonde cellen binnendringt. Twee stoffen in hennep kunnen het virus volgens onderzoekers tegengaan. Lees hier hoe dat werkt.

Donderdag: bijwerkingencentrum krijgt dagelijks 1000 meldingen over bijwerkingen

Bijwerkingencentrum Lareb ontvangt momenteel zo’n duizend meldingen per dag van mensen die een reactie krijgen na een boosterprik. Op sommige dagen is de piek met meldingen hoger. De meest gemelde bijwerkingen lees je hier.

Vrijdag: kabinet kondigt versoepelingen aan

Het nieuwe kabinet kondigt vrijdag op zijn eerste coronapersconferentie versoepelingen van de harde lockdown aan. Dit kun je tijdens de persconferentie van Kuipers verwachten.

Door: Nationale Zorggids