Het OMT bespreekt vrijdag de quarantaineregels voor het onderwijs

Het Outbreak Management Team (OMT) komt vrijdag weer samen en bespreekt dan de quarantaineregels voor het onderwijs. Nu is de richtlijn dat een hele klas naar huis moet bij drie of meer besmettingen.

De onderwijssector hoopt dat er ruimte is voor versoepelingen van die richtlijnen. "Soms gaan nu 25 leerlingen naar huis die geen klachten hebben", aldus een woordvoerder van de VO-Raad, die het voortgezet onderwijs vertegenwoordigt.

Volgens een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) zit gemiddeld een kwart van de leerlingen deze week thuis. Het grootste deel van hen kan niet naar school vanwege het coronavirus. Met de huidige maatregelen is het onderwijs momenteel lastig te organiseren, aldus de AVS.

Boosterprik

Om te voorkomen dat teveel mensen tegelijk thuis komen te zitten versoepelde het kabinet vorige week de algemene quarantaineregels al. Mensen die hun boosterprik langer dan een week hebben, hoeven na nauw contact met een besmet iemand niet meer in quarantaine. Ook mensen die korter dan acht weken geleden zelf positief testten op het virus en geen klachten hebben hoeven niet thuis te blijven na contact met iemand met corona.

Door: ANP